Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 4 Μαΐου 2023

«…χαρές να ξαναδούμε!»: Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη μικρασιατική μουσική

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων εκδηλώσεων στο πάλκο της έκθεσης «“Σήκω ψυχή μου”!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22», διοργανώνουν βραδιά αφιερωμένη στη μικρασιάτικη μουσική με τίτλο «…χαρές να ξαναδούμε!», το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» και ιστορικός, Γιάννης Κουτούλιας, ενώ από τη χορωδία «Ν. Χατζημιχάλογλου – Ν. Καλλιοντζή» του Συλλόγου, με μαέστρο τον Σπύρο Παπαδάτο, θα ακουστούν τα παρακάτω τραγούδια:

«Σαν μαγεμένο το μυαλό μου» - «Το Ανεστάκι» - «Καροτσέρης» - «Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια» - «Μινόρε της αυγής».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με αφηγήσεις και μαρτυρίες προσφύγων, τις οποίες θα διηγηθεί ο Τάσος Λαζάρου, και μικρασιάτικους χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Εκθεσιακός χώρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία:

Βασ. Σοφίας και Σέκερη 1 (είσοδος από Σέκερη), 10671 Αθήνα

τηλ.: 210-3735253

πληροφορίες: https://foundation.parliament.gr


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.





Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ