Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, συναντήθηκε με την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κυρία Iveta Hricová.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών και εκφράστηκε η επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας σε πολλούς τομείς και ιδιαίτερα στον τουρισμό, τις επενδύσεις και την εκπαίδευση.

Οι δύο πλευρές έθιξαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της Ε.Ε. υπό την προϋπόθεση πως οι υπό ένταξη χώρες αποδέχονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα τόνισε πως δεν αφορά μόνο τις χώρες υποδοχής αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συλλογικό επίπεδο. Τέλος, εκφράστηκε η πρόθεση εκ μέρους των δύο πλευρών για ενίσχυση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας σε επίπεδο Επιτροπών και Ομάδων Φιλίας, πάνω σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, αλλά και σε θέματα εκπαίδευσης και επενδύσεων.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ