Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 14 Μαΐου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου κ.  Zdravko Krivokapić, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με την ευκαιρία του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Όπως τόνισε ο κ. Τασούλας, το Μαυροβούνιο έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες προσαρμογής στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και χάρη σε αυτές βρίσκεται στην πρώτη σειρά των βαλκανικών χωρών που πορεύονται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτό το τελευταίο κρίσιμο στάδιο που απομένει, η χώρα μας είναι στη διάθεση του Μαυροβουνίου για κάθε βοήθεια στην τελική ευθεία προς την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Μαυροβούνιο Πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα από την 1η Ιουλίου και για ένα χρόνο αναλαμβάνει την Προεδρία της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα κινήσει τις διαδικασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης αυτού του Οργανισμού. «Αυτή η Διαδικασία, αυτή η Προεδρία είναι στη διάθεση των φιλοδοξιών, των στόχων του Μαυροβουνίου για την ευρωπαϊκή του πορεία», υπογράμμισε.   

Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου κ.  Zdravko Krivokapić, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Από κανέναν δεν ζητάμε τίποτα, εκτός από την κατανόηση. Ο μοναδικός στόχος αυτής της Κυβέρνησης είναι να είμαστε η πρώτη επόμενη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς δεχόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά μέσα σε αυτές θέλουμε να βάλουμε και αυθεντικά χριστιανικές αξίες. Δεν μπορούν να έρχονται σε αντίθεση, γιατί είναι γενικές και ισχύουν ανέκαθεν και για πάντα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Μαυροβουνίου είναι το κράτος δικαίου.

Αυτές οι δικές σας θαυμάσιες πρωτοβουλίες αποτελούν τη νέα μας ελπίδα ότι το Μαυροβούνιο θα είναι διαφορετικό. Εγώ από την Ελλάδα θα φύγω με ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Μαυροβούνιο πρέπει να είναι η Ελλάδα στην Αδριατική θάλασσα». 

Ο κ. Τασούλας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Μαυροβούνιο, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις, βλέποντας  μπροστά, θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και θα κόψει το νήμα που το χωρίζει από την Ε.Ε. το συντομότερο δυνατόν.

Στη συνάντηση παρέστη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας  Ελλάδας-Μαυροβουνίου κ. Βασίλειος Οικονόμου. Παρευρέθησαν, επίσης, ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης, και η Πρέσβης του Μαυροβουνίου στη χώρα μας, κυρία Ana Vukadinovic.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ