Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, Dr. Zulkifli Hasan. Υποδεχόμενος τον Ινδονήσιο ομόλογό του ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της Ινδονησίας, τόσο στο επίπεδο εδραίωσης των δημοκρατικών θεσμών όσο και στο οικονομικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών ο Πρόεδρος της ελληνικής Βουλής τόνισε ότι «η Ινδονησία, μια τεράστια χώρα με μουσουλμανικό πληθυσμό, με την οποία η Ελλάδα έχει διπλωματικές σχέσεις από το 1957, δηλαδή σχετικά πρόσφατα με ιστορικούς όρους, σε θέματα που έχουν σχέση με την Κύπρο, την τουρκική κατοχή και την ανάγκη επανένωσης του νησιού της Κύπρου, στους διεθνείς οργανισμούς και ιδιαίτερα στον Οργανισμό Ισλαμικών Κρατών, παίρνει θέσεις οι οποίες συμφωνούν με τις θέσεις και τις επιδιώξεις της Κύπρου για μία κυριαρχία, ένα κράτος». «Οφείλω επίσης να πω –συμπλήρωσε– ότι παίρνει θέσεις που είναι σωστές και δίκαιες για τη χώρα μας και στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης».

Στη συνέχεια ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και στη συνεργασία των δύο χωρών λόγω και της παρουσίας πολλών Ελλήνων εφοπλιστών που κατασκευάζουν ή επισκευάζουν πλοία σε ναυπηγεία της Ινδονησίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, Dr Zulkifli Hasan, ευχαρίστησε τον κ. Τασούλα για την συνάντηση και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του αλλά και για την εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης.  

Ο κ. Zulkifli μίλησε για τις σχέσεις των δύο χωρών τονίζοντας: «Έχουμε μακρά σχέση συνεργασίας και η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας της Ινδονησίας το 1949». Και πρόσθεσε: «Και φυσικά, λόγω της στρατηγικής της θέσης, η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη για τα προϊόντα της Ινδονησίας στα Βαλκάνια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις χώρες της Μεσογείου».

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Ινδονησίας εξέφρασε, τέλος, την επιθυμία του για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κοινοβουλίων και των λαών των δύο χωρών.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ