Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2014

Δηλώσεις του Προέδρου του Χιλιανού Κοινοβουλίου


Ο Πρόεδρος του Χιλιανού Κοινοβουλίου κ. Aldo Cornejo, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, ξεναγήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ χτες επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης.
Αμέσως μετά την ξενάγησή του έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Είμαι ιδιαίτερα περήφανος και πολύ ικανοποιημένος από την πρόσκληση να επισκεφτώ την Αθήνα. Η Αθήνα η οποία έχει μια πολύ βαθιά έννοια. Είχα τη δυνατότητα να συζητήσω με τον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής όχι μόνο για θέματα οικονομικά και πολιτικά, αλλά επίσης και να δω τη μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια. Είχα μια πολύ ευχάριστη και πολύ καρποφόρα ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία άπτονται των δύο λαών. Καθώς επίσης και για τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια. Και που αλλού καλύτερα από εδώ την Αθήνα για να μιλήσουμε για τα θέματα αυτά.
Σαν δικηγόρος σπούδασα την Ελληνική ιστορία, σπούδασα για τους Αρχαίους Έλληνες. Θα έλεγα ότι το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί πραγματικά ένα κόσμημα και ένα πάρα πολύ σημαντικό προορισμό, ο οποίος έχει να κάνει με την περιουσία η οποία δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, αποτελεί κομμάτι της διεθνούς πατρογονικής κληρονομιάς. Θα ήθελα να πω ότι λείπουν οπωσδήποτε κάποια μάρμαρα τα οποία καλό θα ήταν να μην είχαν φύγει ποτέ. Αλλά και να επιστρέψουν εδώ στο χώρο στον οποίο γεννήθηκαν.»


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ