Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάρκο Κυπριανού. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Θάνος Παπαϊωάννου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του κ. Κυπριανού, Πρέσβης κ. Κορνήλιος Κορνηλίου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε στον κ. Κυπριανού ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο χαιρετίζει τη συμφωνία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και στηρίζει την προσπάθεια του Προέδρου κ. Χριστόφια για την εξεύρεση συνολικής, αμοιβαία αποδεκτής λύσης του κυπριακού προβλήματος.
Ο κ. Πετσάλνικος διαβεβαίωσε τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει το συνεχιζόμενο αγώνα του αδελφού κυπριακού λαού για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού ζητήματος, που θα αποκαταστήσει την ακεραιότητα και την πλήρη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λύση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κοινοτικό κεκτημένο. 
          Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Υπογράμμισε την άριστη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και με τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και τις συναντήσεις που θα έχει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.
 
 
Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ