Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2016

Με πρόταση του Προέδρου της Βουλής νέος Συνήγορος του Πολίτη ο Ανδρέας Ποττάκης

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έκανε δεκτή την εισήγηση του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, για την επιλογή νέου Συνηγόρου του Πολίτη.

Συνήγορος του Πολίτη εξελέγη ο κ. Ανδρέας Ποττάκης με πλειοψηφία πολύ μεγαλύτερη της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα των 4/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων και συγκεκριμένα με 21 θετικές ψήφους, μία αρνητική και δύο «παρών».

Ο κ. Ανδρέας Ποττάκης είναι δικηγόρος, πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο, από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Οξφόρδης.

Διετέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητής, προϊστάμενος ερευνητικής ομάδας στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα το Συγκριτικό Συνταγματικό Δίκαιο.

Διετέλεσε, επίσης, ειδικός σύμβουλος και στη συνέχεια προϊστάμενος του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης (Φεβρ. 2015-Φεβρ. 2016).

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ