Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2020

Συνάντηση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με τον Πρέσβη του Αφγανιστάν

 

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο  Πρέσβης του Αφγανιστάν στην Αθήνα κ. Mirwais Samadi συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή.

Και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις μακροχρόνιες καλές σχέσεις των δύο λαών και εξέφρασαν την επιθυμία να εργαστούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους. Έντονο ενδιαφέρον υπήρξε για ανάπτυξη της συνεργασίας τόσο σε οικονομικό όσο και σε επίπεδο πολιτιστικών δράσεων.

Αναφορικά με την ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν, ο κ. Γκιουλέκας επεσήμανε ότι η θέση της Ελλάδας είναι ευθυγραμμισμένη με την ευρωπαϊκή πολιτική για επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου και τόνισε την υποστήριξη της Ελλάδας προς την κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Επίσης, ο κ. Γκιουλέκας έθεσε το ζήτημα του μεγάλου αριθμού Αφγανών μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας και ζήτησε τη συνεργασία και τη συνδρομή των αφγανικών αρχών για ενίσχυση της νόμιμης και οργανωμένης  μετανάστευσης και μείωση της παράτυπης.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ