Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 19 Απριλίου 2024

Η Βουλή τιμά τη μνήμη του λόρδου Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό

Στις 19 Απριλίου 2024 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον θάνατο του εμβληματικού φιλέλληνα λόρδου Βύρωνα. Η Βουλή των Ελλήνων έχει θεσπίσει την ημερομηνία αυτή ως «Ημέρα Φιλελληνισμού και Αλληλεγγύης των λαών».

Τιμώντας τη μνήμη του λόρδου Βύρωνα, και στο πρόσωπό του όλους τους Φιλέλληνες, σήμερα το βράδυ προβλήθηκε εξωτερικά του Μεγάρου της Βουλής το πορτραίτο του ποιητή και συμβολικοί στίχοι του για την Ελλάδα.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Μουσείο Φιλελληνισμού, η Βιβλιοθήκη της Βουλής έχει ετοιμάσει αφιερωματική έκθεση, με έργα τέχνης και προσωπικά αντικείμενα του Βύρωνα, από τις μοναδικές συλλογές της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό.

Η έκθεση αναπτύσσεται στην Αίθουσα Υπασπιστών (στη μνημειακή Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος») ως οργανικό τμήμα της τρέχουσας επετειακής έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», η οποία συμπληρώνει τρία χρόνια, καθώς είχε εγκαινιαστεί, συμβολικά, ακριβώς στις 19 Απριλίου 2021.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ