Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

Απονομή του βραβείου της Βουλής Ανθρώπινες Αξίες στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Η Βουλή των Ελλήνων απένειμε για τέταρτη συνεχή χρονιά το βραβείο Ανθρώπινες Αξίες, στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στην ταινία Supa Modo του Κενυάτη κινηματογραφιστή Λικάριον Γουαϊνάινα. Την απονομή εκ μέρους της Βουλής πραγματοποίησε η βουλευτής Ηλείας κυρία Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη.

Πρόκειται για μια ταινία που προσεγγίζει το δράμα της ανίατης ασθένειας και της παιδικής απώλειας με ελπίδα και χιούμορ. Δείχνει με ευφυή τρόπο πως ο θάνατος είναι κομμάτι της ζωής αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις παρηγορητικές αξίες της οικογενειακής αγάπης και της αλληλεγγύης της κοινότητας. Η ταινία απέσπασε επίσης το βραβείο της καλύτερης ταινίας του φεστιβάλ, του καλύτερου σεναρίου ταινίας μεγάλου μήκους, καθώς και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA). Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ της ταινίας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=G7ToKioHCoU.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν τα στελέχη του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων Δήμος Κώστας, Δούβλης Βασίλης και Φατούρος Άρης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την απονομή ο κ. Δήμος, υπεύθυνος προγράμματος του σταθμού, αναφέρθηκε συνοπτικά στη συνεργασία με το φεστιβάλ και γενικότερα στις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και δράσεις του καναλιού. Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο επισυναπτόμενο αρχείο.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.
Συνοδευτικά αρχείαΕπιστροφή