Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Κνεσέτ στη Βουλή των Ελλήνων

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Κοινοβουλίου του Ισραήλ (Κνεσέτ), κ. Gil Segal, προσκεκλημένος του ομολόγου του, Γενικού Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γιώργου Μυλωνάκη. Τον κ. Segal συνόδευαν ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, κ. Noam Katz, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Πρεσβείας, κ. Zack Saar, και κλιμάκιο υψηλόβαθμων υπηρεσιακών στελεχών της Κνεσέτ.

Κατά τη συνάντηση των δύο Γενικών Γραμματέων επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο ευρύτερων διακοινοβουλευτικών συνεργασιών.

Η ελληνική πλευρά εξέφρασε την ετοιμότητα να προσφέρει την τεχνογνωσία της στους τομείς πολιτισμού, εξωστρεφών δράσεων, βιβλιοθήκης και οργάνωσης εκθέσεων, ενώ η ισραηλινή πλευρά σε θέματα πληροφορικής και σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών. Συζητήθηκε επίσης η μελλοντική υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων που θα αποτυπώνει το πλαίσιο και τις προοπτικές συνεργασίας σε πολλά επίπεδα.

Από κοινοβουλευτικής πλευράς, τον Γενικό Γραμματέα της Κνεσέτ καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, κ. Δημήτριος Καιρίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησής τους, ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση μιας ήδη ισχυρής και σταθερής, επί γεωστρατηγικού πεδίου, σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο κρατών τα τελευταία χρόνια.  Ανέδειξε τη σπουδαιότητα των επαφών μεταξύ δύο λαών και των εκπροσώπων τους, λαών με μοναδική ιστορία, που έχουν δοκιμαστεί και σφυρηλατηθεί στο διάβα των αιώνων και επιλέγουν να διαμορφώνουν το μέλλον τους στη βάση ενός δυτικόπνοου πολιτικού προσανατολισμού.
Με ιδιαίτερη έμφαση προβλήθηκαν και από τις δύο πλευρές οι δρομολογημένες συνεργασίες στους τομείς των νέων τεχνολογιών, της γεωργικής έρευνας και ανάπτυξης, της περιβαλλοντικής προοπτικής και του πολιτισμού.

Κατά τη διήμερη επίσκεψη, που ολοκληρώνεται αύριο, στελέχη των δύο Κοινοβουλίων παρουσίασαν θέματα λειτουργίας των τομέων τους, ενώ η Ισραηλινή Αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Αύριο, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και κοινή επίσκεψη στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ