Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2015

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με μαθητές και εκπαιδευτικούς ακριτικού σχολείου

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε με δεκαοκτώ μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου Λαιμού Πρεσπών Φλώρινας, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Διαφυλικές σχέσεις – Σεξουαλική αγωγή». Πρόκειται για ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, με ποικιλία θεμάτων που αφορούν τις σχέσεις των δύο φύλων, όπως –για παράδειγμα– τους νέους ρόλους των φύλων στη σύγχρονη κοινωνία, με τις ανατροπές του παραδοσιακού καταμερισμού και την ανάγκη αρμονικής και λειτουργικής συνύπαρξης στις σύγχρονες συνθήκες ζωής.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους και συνομίλησε με τους μαθητές για τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, τονίζοντας την αξία του σεβασμού στην προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, καθώς και τη σημασία της ισότητας και της συνεργασίας μεταξύ των φύλων στην οικογένεια, στο σχολείο, στην εργασία και σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής. Η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε, επίσης, την ανάγκη ενθάρρυνσης και στήριξης τέτοιων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, που ενισχύουν τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου και καλλιεργούν το ελεύθερο πνεύμα και τη συμμετοχική διάθεση.
«Να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να αγωνίζεστε για τα δικαιώματά σας, με επιμονή και υπομονή. Μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτά που σας αφορούν», προέτρεψε η κυρία Κωνσταντοπούλου τους μαθητές, οι οποίοι την ευχαρίστησαν για τη συνάντηση που είχε μαζί τους και τη συνεχάρησαν για το θεσμικό αξίωμά της αλλά και για τους κοινωνικούς αγώνες της.
Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί εφοδιάστηκαν με υλικό από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προκειμένου να το αξιοποιήσουν για το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα.
 
 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ