Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας, κ. Mark Allen.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη ο διπλωματικός σύμβουλος του Πρόεδρου της Βουλής, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης, επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ενώ εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ανάπτυξή τους καθώς και η διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων.

Μετά το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν οι εξής δηλώσεις:

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων:

«Θα ήθελα να καλωσορίσω σήμερα, εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων, τον εξοχότατο Πρέσβη της φίλης και συμμάχου χώρας του Καναδά, μιας χώρας με την οποία ο Ελληνισμός και η Ελλάδα έχει παλιούς και εκτεταμένους δεσμούς. Συμπληρώνουμε πάνω από 75 χρόνια διπλωματικών σχέσεων με τη μεγάλη και δημοκρατική αυτή χώρα, στην οποία πάνω από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες συμπατριώτες μας ζουν, προκόβουν και πλάθουν τον μύθο της ζωής τους.

Ταυτόχρονα και οι εμπορικές, πολιτιστικές και πολιτικές μας σχέσεις είναι εξαιρετικές και φυσικά υπάρχει περιθώριο να γίνουν ακόμα καλύτερες. Στην ίδια κατεύθυνση, εύχομαι να διευρυνθούν περαιτέρω και οι δεσμοί μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων.

Υπ’ αυτή την έννοια, είναι πάντα χρήσιμη και ωφέλιμη η συνάντηση με τον Πρέσβη αυτής της μεγάλης χώρας».

 

Πρέσβης του Καναδά:

«Είναι χαρά μου που σας συναντώ. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκλογή σας ως Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι εδώ, καθώς διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις με την Ελλάδα και ανυπομονούμε να τις διευρύνουμε έτι περαιτέρω».


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ