Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 30 Απριλίου 2013

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη επισκέφθηκε σήμερα ο  Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επικεφαλής της Ρωσικής  Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Alexei Pushkov. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
          Ο κ. Μεϊμαράκης καλωσόρισε στην Ελληνική Βουλή τον κ. Pushkov και χαρακτήρισε «εποικοδομητική και θετική» την επίσκεψη του στη χώρα μας.  Αναφερόμενος στη θέση του κ. Pushkov ως επικεφαλής της Ρωσικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική  Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπογράμμισε τη σπουδαιότητά της, τονίζοντας ότι και ο ίδιος υπηρέτησε αυτόν το θεσμό ως επικεφαλής  της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τις πολύ καλές κοινοβουλευτικές σχέσεις των δύο χωρών, επισημαίνοντας την ακόμα μεγαλύτερη προοπτική της συνεργασίας στον τομέα αυτό, με έμφαση στις συχνότερες επαφές των αρμοδίων επιτροπών των δύο κοινοβουλίων καθώς και των ομάδων φιλίας εκατέρωθεν.
          Ο κ. Pushkov από την πλευρά του δήλωσε:
«Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρίσκομαι στο Κοινοβούλιο της Ελλάδας. Η Ελλάδα βρίσκεται στις καρδιές των Ρώσων. Με τον επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Βουλής της Ρωσίας καταρτίσαμε μια κατάσταση των χωρών με τις οποίες θα θέλαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας και η Ελλάδα ήταν φυσικά στις προτεραιότητές μας. Είμαι πεπεισμένος ότι η κρίση την οποία διέρχεται τώρα η Ελλάδα δε θα θίξει τις σχέσεις φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των λαών μας. Θεωρώ ότι οι δεσμοί μας είναι πιο ισχυροί από την οικονομική και πολιτική συγκυρία».




Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ