Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής με τον Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Ουγγαρίας

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Ουγγαρίας κ. Istvan Jakab είχε σήμερα ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Κοινή πεποίθηση των δύο Αντιπροέδρων είναι ότι οι διαχρονικά καλές θέσεις μεταξύ των δύο χωρών μπορούν να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας. Ως προς το μεταναστευτικό, ο κ. Κακλαμάνης ευχαρίστησε για τη βοήθεια που απέστειλε η Ουγγαρία μετά την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας και τόνισε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το προσφυγικό και η παράνομη μετανάστευση δεν είναι ελληνοτουρκικό ζήτημα, αλλά ζήτημα μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ. Ο κ. Jakab ευχαρίστησε για την επιτυχημένη διαχείριση της απόπειρας παραβίασης των συνόρων στον Έβρο και υποστήριξε ότι, πάγια θέση της Ουγγαρίας είναι η αντιμετώπιση του προσφυγικού στη ρίζα του, στις χώρες δηλαδή όπου υπάρχουν τα προβλήματα, ωστόσο αυτή τη στιγμή το πρόβλημα έχει φτάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι απαραίτητο να βρεθούν λύσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Jakab συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Γεώργιο Βλάχο και τα μέλη κκ. Βασίλειο Γιόγιακα και Σταύρο Αραχωβίτη. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι κοινές θέσεις των δύο χωρών όσον αφορά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και συγκεκριμένα η σημασία της διατήρησης του προϋπολογισμού τουλάχιστον στα τωρινά επίπεδα, η ανάγκη ενίσχυσης των μικροκαλλιεργητών και εξαίρεσης τους από τους ελέγχους της περιβαλλοντικής αιρεσιμότητας και η διάθεση επαρκών κονδυλίων προκειμένου να μπορέσουν οι αγρότες να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Τόσο οι Έλληνες βουλευτές όσο και ο κ. Αντιπρόεδρος συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο οι κανόνες που ισχύουν στο πλαίσιο του Green Deal για τα κράτη-μέλη να εφαρμόζονται και στις εισαγωγές προϊόντων και πρώτων υλών από τρίτες χώρες και ότι υπάρχει πεδίο στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων σε θέματα αγροτικής πολιτικής.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ