Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 1η Αυγούστου 2022

Στο Διδυμότειχο ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ

Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη και όπως επιβεβαίωσε και η απογραφή, είναι έντονο σε όλη τη Ελλάδα, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και την αναφορά του στο θέμα του δημογραφικού και την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων. Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος εργάστηκε στη Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό τόνισε ότι η επίλυση του προβλήματος χρειάζεται πάνω από όλα επιμονή σε βάθος χρόνου. Και ειδικά για τις ακριτικές περιοχές πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης της παραμονής των κατοίκων με στόχο τη δημογραφική ανάκαμψη. «Ας διδαχθούμε από το Βυζάντιο που έδινε στους Ακρίτες γη και προνόμια για να παραμένουν φύλακες στα σύνορα της αυτοκρατορίας. Και εδώ, κάθε πολίτης είναι ουσιαστικά εθνοφύλακας, όπως και εμπράκτως το απέδειξαν οι κάτοικοι, συνδράμοντας τις επίσημες αρχές στην απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών, υπό την καθοδήγηση των Τουρκίας, τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο Διδυμότειχο επ’ ευκαιρία της παρουσίασης του Τόμου της ΔΣΟ για τους Ναούς της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο,  αναφέρθηκε επίσης στον κομβικό ρόλο των Μητροπόλεων της Θράκης στην προαγωγή της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των Θρακιωτών, ανεξαρτήτου θρησκεύματος. Ο επικεφαλής της ΔΣΟ είχε συνάντηση, επίσης, με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, στον οποίο εξέφρασε την ελπίδα «η πρόσφατη Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης με τα κίνητρα που προτείνει να υιοθετηθεί από την Πολιτεία και να υλοποιηθεί με συνέπεια». Στην αντιπροσωπεία της ΔΣΟ, συμμετείχαν και ο ταμίας της ΔΣΟ, βουλευτής Έβρου, κ. Σταύρος Κελέτσης και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ δρ. Κώστας Μυγδάλης.

Στο δείπνο που παρατέθηκε, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου, στις αρχές του Έβρου που συμμετείχαν στην παρουσίαση του Τόμου της ΔΣΟ «Αγία Σοφία - Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας επισήμανε ότι «δυστυχώς, έχουμε εξ ανατολών έναν δύστροπο γείτονα που βλέπει νεοοθωμανικα οράματα. Γι’ αυτό είμαστε αναγκασμένοι να επενδύουμε σε εξοπλιστικά προγράμματα που διασφαλίζουν την υπέροχη της Ελλάδας και μαζί με το υψηλό και ακμαίο φρόνιμα των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστούν την καλύτερη ασπίδα σε κάθε επιβουλή της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι το σύνορο της Ευρώπης με την Ανατολή. Επιδιώκουμε την ειρήνη», είπε, «αλλά γνωρίζουμε ότι χωρίς ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα δεν μπορείς να την διασφαλίσεις με γείτονες όπως η Τουρκία. Γι’ αυτό και η χώρα, μαζί με τις ισχυρές συμμαχίες, τις οποίες έχει οικοδομήσει με παραδοσιακούς και νέους εταίρους, επενδύει στην αναβάθμιση της εθνικής μας άμυνας, υπογράφοντας συμφωνίες αμυντικής συνδρομής».

Στο δείπνο παρακάθισαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο βουλευτής Έβρου και ταμίας της ΔΣΟ κ. Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, η βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κ. Μαριέττα Καραμανλή,  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Δελησταμάτης, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητής κ. Γεώργιος Τσιγάρας.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ