Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2010

Συνάντηση της Αντιπροέδρου της Βουλής Ρ. Ζήση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στην Κύπρο, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στις επετειακές εκδηλώσεις για την εισβολή του Αττίλα στη Μεγαλόνησο το 1974. Στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης οι κ.κ Χρήστος Αηδόνης, Αθανάσιος Δαβάκης, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Ουρανία Παπανδρέου και Μιχαήλ Κριτσωτάκης.
Μετά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Αντιπρόεδρος της Βουλής, επισήμανε τα εξής: «Είμαστε εδώ, αυτή την ημέρα μνήμης και τιμής, για να καταθέσουμε τα αισθήματα του Ελληνικού Λαού, της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αισθήματα συμπαράστασης στον Κυπριακό Λαό και στην Κυπριακή Κυβέρνηση, και για να δηλώσουμε την ευχή να δικαιωθεί ο κοινός μας αγώνας, με μία δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού προβλήματος».
Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας έτσι ώστε, όπως τόνισε η κ. Ζήση «να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τον Κυπριακό Λαό, σε μια εποχή που χρειάζεται συνοχή, ομοψυχία όλων των πολιτικών δυνάμεων, της Κύπρου, αλλά βεβαίως και τη στήριξη της Ελλάδας».
Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ