Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2021

Συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Ρώμη

Στη διήμερη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία ξεκινά σήμερα, 25 Νοεμβρίου, στη Ρώμη  και  θα ολοκληρωθεί αύριο, θα μετάσχει ο βουλευτής και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας κ. Δημήτριος Καιρίδης.

Ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Ιταλικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ. Επίσης θα παρέμβουν ο κ. Roberto Fico, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και η κ. Maria Elisabetta Alberti Casellati, Πρόεδρος της Γερουσίας.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων για τον ρόλο των ανδρών στην αναχαίτιση της βίας λόγω φύλου και θα συζητηθεί έκθεση για την αναθεώρηση του Κώδικα Δεοντολογίας της Συνέλευσης που εισάγει τη ρητή απαγόρευση του σεξισμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης και της σεξουαλικής βίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας Marta Cartabia θα παρέμβει κατά τη συζήτηση έκθεσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένων των γενικών αρχών της πολιτικής ευθύνης.

Θα εξεταστεί επίσης η κατάσταση των μεταναστών στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Η Μόνιμη Επιτροπή θα σηματοδοτήσει την 70ή επέτειο των Συμβάσεων της Γενεύης με εκθέσεις σχετικά με την αυξανόμενη συνέργεια μεταξύ του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εθελοντική μετεγκατάσταση μεταναστών που χρειάζονται ανθρωπιστική προστασία και την εθελοντική επανεγκατάσταση προσφύγων

Άλλες εκθέσεις που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού και πολιτικές για τη διασφάλιση ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, τις πτυχές του φύλου και τις επιπτώσεις της πορνογραφίας στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διακρίσεις κατά των Ρομά και Ταξιδιωτών στον τομέα της στέγασης.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ