Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Σόφια, 21 Νοεμβρίου 2019

Η συμβολή της Ελλάδας στη συνεργασία Ε.Ε.-ΟΣΕΠ και η προτεραιότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη τονίστηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ΟΣΕΠ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Σόφια οι εργασίες της 54ης Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, με θέμα «Ευρωπαϊκή Διάσταση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου – Τρέχουσα Κατάσταση και Προοπτικές για τη Συνεργασία Ε.Ε.-ΟΣΕΠ».

Στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών, συνεδρίασαν η Ομάδα Εργασίας (Working Group)  της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ, το Προεδρείο (Bureau) και η Μόνιμη Επιτροπή (Standing Committee). Ακολούθησε η εκλογή Αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, η υιοθέτηση των πρακτικών της 53ης Ολομέλειας του Ιουνίου 2019 (Μπακού) και των προτάσεων των τριών Επιτροπών της Συνέλευσης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στις οποίες συμμετείχε εξαμελής αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Σίμο Κεδίκογλου (επικεφαλής), Σοφία Βούλτεψη, Μακάριο Λαζαρίδη, Χρήστο Γιαννούλη, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Χαρά Κεφαλίδου, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, κ. Κεδίκογλου, εξελέγη στη  θέση ενός εκ των έξι Αντιπροέδρων της Συνέλευσης και επιπλέον βραβεύθηκε από τη Γενική Γραμματεία για τη συνολική συμβολή του στο πεδίο ανάπτυξης αγαστής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. 

Στην παρέμβασή του επί του κεντρικού θέματος συζήτησης, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας υπενθύμισε πως με την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ, η Ελλάδα, ως το μόνο κράτος μέλος της Ε.Ε. τότε, λειτουργούσε -και εξακολουθεί να το πράττει- με το βλέμμα προσανατολισμένο στη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο οργανισμών, εντός ενός γενικότερου πλαισίου σεβασμού και εκπλήρωσης των ευρωπαϊκών αρχών και προϋποθέσεων.

Ιδιαίτερα, τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, κατά το τρέχον εξάμηνο, με την ελληνική προεδρία στην ΟΣΕΠ, η προτεραιότητα που έχει τεθεί στρέφεται προς την ποιοτική αναβάθμιση της οικονομικής συνεργασίας, με βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ