Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Αθήνα των χωρών του Visegrád, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας δέχθηκε τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Αθήνα των χωρών του Visegrád, από κοινού με της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν κατόπιν αιτήματός τους επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από τον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν η Πρέσβης της Σλοβακίας κυρία Iveta Hricová, ο Πρέσβης της Τσεχίας κ. Jan Bondy, ο Πρέσβης της Ουγγαρίας κ. Erik Edgar Haupt, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας κ. Valentin Poriazov, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ρουμανίας κυρία Ioana Veronica Ciolca και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Πολωνίας κ. Tomasz Wisniewski.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανασκόπηση της πορείας εκδημοκρατισμού και της πολιτικής και οικονομικής εξέλιξης των χωρών αυτών, ιδιαίτερα μετά την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η Ελλάδα στάθηκε αρωγός στην ευρωπαϊκή πορεία τους, σημειώνοντας ότι η Συνθήκη Προσχώρησης υπεγράφη το 2003 στην Αθήνα. Ο κ. Τασούλας υπογράμμισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται και στην αρχή της αλληλεγγύης υπενθυμίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας εξαιτίας της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.





Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ