Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Ι. Τραγάκη, με Υφυπουργό Εξωτερικών Πορτογαλίας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Bruno Macaes

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. BrunoMacaes, είχε σήμερα ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Τραγάκης, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων αμοιβαίου διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Τραγάκης, τόνισε ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία συνδέονται με κοινές αγωνίες και προβλήματα, καθώς αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις μια οικονομικής κρίσης χωρίς προηγούμενο, με συνεχόμενα έτη ύφεσης και εκτίναξη της ανεργίας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης της ανάπτυξης, καταπολέμησης της ανεργίας, αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης και προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε, ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας και για τα οποία ζήτησε την υποστήριξη της Πορτογαλίας. Τέλος, τόνισε ότι τα προβλήματα της Ευρωζώνης είναι δομικά, αφορούν στην χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική της και προς αυτό τον σκοπό απαιτείται συντονισμός των εθνικών δημοσιονομικών πολιτικών.
Ο κ. Macaes, υπογράμμισε ότι η Πορτογαλία συμμερίζεται τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας και συμφώνησε στην ανάγκη συνεργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, της μετανάστευσης στην Νότια Γειτονιά της Ευρώπης και της εμβάθυνσης της ΟΝΕ. Επίσης, τόνισε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να αναδιαμορφωθεί, μέσω της τραπεζικής και χρηματοοικονομικής ένωσης και της ολοκλήρωσης της κοινής αγοράς σε τομείς όπως είναι η ενέργεια και οι μεταφορές.
 




Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ