Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του Α’ Αντιπρόεδρου της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη με μέλη Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας από την Ινδονησία

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Τραγάκης, συναντήθηκε σήμερα με μέλη Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας από την Ινδονησία, παρουσία του προεδρείου και μελών της Ομάδας Φιλίας Ελλάδος - Ινδονησίας.
Ο κ. Τραγάκης, καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας στο ελληνικό κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και τις αξιοποιήσιμες δυνατότητες ανάπτυξης των οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδονησίας. Τόνισε, ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αύξησης και διαφοροποίησης του διμερούς εμπορίου και προς τούτο πρέπει να αυξήσουμε τις επαφές μεταξύ επιχειρηματικών φορέων των δύο χωρών. Στα πλαίσια αυτά, σημείωσε ο κ. Τραγάκης, υπάρχουν πολλά ελληνικά προϊόντα, όπως αγροτικά προϊόντα και είδη διατροφής, αλλά και δομικά υλικά και προϊόντα τεχνολογίας και πληροφορικής, τα οποία είναι γνωστά παγκοσμίως για την υψηλή ποιότητα τους και τα οποία έχουν μεγάλες δυνατότητες επιτυχούς τοποθέτησης στην Ινδονησιακή αγορά. Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε επίσης ότι σε περιφερειακό επίπεδο η Ελλάδα διαδραματίζει ηγετικό οικονομικό ρόλο στην περιοχή και είναι ένα επιχειρηματικό και τραπεζικό κέντρο, ιδανικό ως εφαλτήριο για επενδύσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Κλείνοντας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη αύξηση (300%) του τουριστικού ρεύματος από την Ινδονησία προς τη χώρα μας, τα τελευταία δύο χρόνια.
Στη συνέχεια, το λόγο πήραν ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Ινδονησίας, Αντιπρόεδρος του Ινδονησιακού Κοινοβουλίου, κ. HajriyantoYasinThohari και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδος – Ινδονησίας, κ. Αλέξανδρος Υψηλάντης, όπου μίλησαν για την ανάγκη ενίσχυσης και ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, σε όλους τους τομείς.

 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ