Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Συμμετοχή βουλευτών στις εργασίες διεθνών οργανισμών

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα, η Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπείται στις εργασίες διεθνών οργανισμών με τις ακόλουθες αποστολές βουλευτών:

Στις εργασίες της Υποεπιτροπής για τη Δημοκρατική Διακυβέρνηση και της Υποεπιτροπής για τις Διατλαντικές Σχέσεις, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθούν στις πόλεις Philadelphia και Carlisle των ΗΠΑ, θα λάβει μέρος ο βουλευτής κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.

Στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που λαμβάνουν χώρα στο Παρίσι, συμμετέχει η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου.

Εξάλλου, στις εργασίες της Επιτροπής Ισότητας και Μη Διακρίσεων, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθούν επίσης στη γαλλική πρωτεύουσα, θα μετάσχει η βουλευτής κ. Αθανασία Αναγνωστοπούλου.

Στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση των Προέδρων των Επιτροπών Μεταφορών των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέρχεται στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, θα μετάσχει η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κ. Χαρά Καφαντάρη.

Στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστήμης, Παιδείας και Μέσων Ενημέρωσης, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι, θα συμμετάσχει ο βουλευτής κ. Γεώργιος Μαυρωτάς.

Τέλος, σε αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, θα λάβουν μέρος ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος και ο βουλευτής κ. Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης.

Επιστροφή