Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Στρασβούργο, 25 Οκτωβρίου 2019

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί η επόμενη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2021

Στην Αθήνα πρόκειται να διεξαχθεί η επόμενη Διάσκεψη Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το 2021, έτος κατά το οποίο η Ελλάδα θα τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, μετά από σχετική πρόσκληση που θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Lilliane Maury Pasquier, στο τέλος των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

Ο κ. Τασούλας, λαμβάνοντας τον λόγο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση της Διάσκεψης Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αθήνα, το 2021, και πρόσθεσε πως θα αποτελέσει τιμή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο να φιλοξενήσει αυτή την κορυφαία κοινοβουλευτική διάσκεψη γιατί, μεταξύ άλλων, θα συμπέσει με ένα ιστορικό γεγονός, τον επετειακό εορτασμό των 200 ετών από την ιστορική εθνική επανάσταση που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογό του, κ. Ararat Mirzoyan, με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των κοινοβουλίων των δύο χωρών και της περαιτέρω ανάπτυξης του σχήματος τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.

  • Ακολουθεί το video από το τέλος της Διάσκεψης στο Στρασβούργο, με τις ανακοινώσεις της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, για την ανάληψη της προσεχούς διοργάνωσης από την Ελλάδα το 2021.

 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ