Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας

Με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας, κυρία Anu Vehviläinen, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, το πρωί σήμερα, στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διεξάγονται στην Αθήνα.

Μετά το πέρας της μεταξύ τους συζήτησης, ο κ. Τασούλας και η κυρία Vehviläinen προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Κ. Τασούλας: «Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι, στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης, την αγαπητή συνάδελφο, την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της φίλης χώρας Φινλανδίας.

Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, για διμερή θέματα των χωρών μας, που οφείλω να πω ότι βρίσκονται σε εξαιρετικό σημείο, αλλά και για τη συνεργασία των Κοινοβουλίων μας, μέσω των Επιτροπών Φιλίας που θα ενεργοποιηθούν τώρα που οι περιστάσεις αρχίζουν και γίνονται πιο ευνοϊκές, μετά το κλείσιμο που επέβαλε η πανδημία.

Είχαμε και άλλες ενδιαφέρουσες συζητήσεις που αφορούν τις δύο χώρες. Η Φινλανδία είναι σημαιοφόρος στην τεχνολογία. Και επειδή η τεχνολογία και η ψηφιακή μετάβαση είναι στο σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, έχει ήδη εγκριθεί ως μία από τις βασικές προτεραιότητες, συζητήσαμε για τρόπους που η χώρα αυτή και οι επιχειρήσεις της μπορούν να συμβάλλουν στη διευκόλυνση της περαιτέρω ψηφιακής μετάβασης της Ελλάδος.

Τέλος, συζητήσαμε προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης της τουριστικής συνεργασίας, η οποία είναι -ούτως ή άλλως- πολύ θετική. Ο τουρισμός από τη Φινλανδία ενισχύει την Ελλάδα, την προτιμούν οι συμπατριώτες της κυρίας Προέδρου και η ίδια αγαπά τα ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα τη Ρόδο και την Κρήτη. Και αυτό μας έδωσε το κίνητρο και τη δυνατότητα να αναζητήσουμε νέους τρόπους βελτίωσης της τουριστικής μας συνεργασίας.

Την καλωσορίζω λοιπόν στην ελληνική πρωτεύουσα και την ευχαριστώ γι’ αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα διήμερη συνεργασία μας».

Κ. Vehviläinenm: «Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, και συμφωνώ με όσα είπατε. Κάναμε, πράγματι, μια πολύ καλή συζήτηση.

Ειδικότερα μιλήσαμε για τις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών μας και των κοινοβουλίων μας. Άκουσα όλες τις λεπτομέρειες που μου είπε ο κύριος Πρόεδρος ενημερώνοντάς με για το πόσο καλά λειτούργησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και άλλες πόρτες συνεργασίας  στις κοινωνίες μας, τώρα που επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Και δεδομένου ότι ο τουρισμός, το πακέτο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πράσινη μετάβαση είναι θέματα τα οποία αγγίζουν και τις δύο χώρες, ελπίζω ότι και σε αυτά και σε πολλά άλλα θέματα θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε».

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ