Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με βουλευτές της Κίνας

Το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου από κοινού με τον Γραμματέα και το μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ.κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη και Βασίλειο-Νικόλαο Υψηλάντη, αντιστοίχως, με τριμελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Νομοθεσίας και Συντάγματος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο κ. Hu Keming.

Οι Έλληνες βουλευτές ενημέρωσαν, ειδικότερα, την κινεζική αντιπροσωπεία για τις διαδικασίες της νομοθετικής λειτουργίας, δηλαδή την ψήφιση των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμου αλλά και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο προς την Κυβέρνηση, καθώς και για τις διαδικασίες εξέτασης της συνταγματικότητας των υπό ψήφιση νόμων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το ελληνικό Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, όπως επίσης της συμβατότητάς τους με το ευρωπαϊκό δίκαιο.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ