Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστολή του βουλευτή Χρήστου Κέλλα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου για την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (PAM-Parliamentary Assembly of the Mediterranean), βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Συνελεύσεως, κ. Karim Abdel Karim Darwish, διά της οποίας τονίζει την επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν οι συνεχείς προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα παραβιάζουν συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο, προσβάλλουν τον παγκόσμιο πολιτισμό και υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα.

Ο κ. Κέλλας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στην υπογραφή του μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη σχετικά με τη δικαιοδοσία επί των θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο, στην εργαλειοποίηση του προσφυγικού ζητήματος από την Τουρκία και την απόπειρα εκβιασμού της Ευρώπης, στην έκδοση σειράς παράνομων navtexes για έρευνες και γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και ζητά από τη Συνέλευση να καταδικάσει όλες αυτές τις προκλητικές ενέργειες και να εκφράσει τη στήριξή της στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ