Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας του Γερμανικού Κοινοβουλίου με μέλη των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας του Γερμανικού Κοινοβουλίου συναντήθηκε με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από τους Προέδρους των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων κ.κ. Γεώργιο Βλάχο και Σταύρο Καλογιάννη και τους βουλευτές κ.κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη, Βασίλειο Βιλιάρδο και Γεώργιο Λογιάδη.

Οι δύο πλευρές έθιξαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που αναμένεται να έχει στην οικονομία η μετάβαση σε μία κλιματικά ουδέτερη ήπειρο. Παράλληλα συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας και συνέργειας στους τομείς της καινοτομίας, της έρευνας και των επενδύσεων, καθώς επίσης και τον ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει ως ενεργειακός κόμβος για όλη την Ευρώπη.

 Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τη γερμανική αντιπροσωπεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και την ένταξη της χώρας στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον προγραμματισμό της νέας κυβέρνησης για την ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, μέσω φοροελαφρύνσεων και μέτρων ανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε με τη σειρά του στους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους φιλόδοξους στόχους που θέτει η ατζέντα της νέας κυβέρνησης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Τέλος, ενημέρωσε τη γερμανική αντιπροσωπεία για την ιδιαιτέρως ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί τη στιγμή αυτή στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και την εκρηκτική αύξηση των μεταναστευτικών ροών τις τελευταίες εβδομάδες, τονίζοντας ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος αποτελεί θέμα ευρωπαϊκό.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ