Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2021

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ενίσχυση της προκοπής του ελληνικού λαού

«Ζούμε ιστορικές στιγμές ως προς την ενίσχυση της άμυνας της χώρας, άρα ως προς την ενίσχυση της ησυχίας, της δυνατότητας προόδου, προκοπής, ειρήνης της χώρας», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας παρεμβαίνοντας το μεσημέρι στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την έγκριση σχεδίων συμβάσεων, που περιλαμβάνει και την προμήθεια 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Όπως ανέφερε, η ενίσχυση αυτή επιτυγχάνεται χάρη στις γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και χάρη στη συντριπτική πλειοψηφία με την οποία αγκαλιάζει αυτήν την πρωτοβουλία το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι με την ψήφιση του προϋπολογισμού στις 15 Δεκεμβρίου και την χορηγία για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων αποδεικνύεται ότι αποφασίστηκε επιτέλους οι Ένοπλες Δυνάμεις να αντιμετωπιστούν όχι με επαίνους, όχι με επισκέψεις, όχι με φωτογραφίες, όχι με συμβολικές κινήσεις, αλλά να αντιμετωπιστούν και να υποβοηθηθούν αποφασιστικά.

«Οι δαπάνες για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι δαπάνες για την κοινωνία, γιατί μία χώρα που διαφυλάσσει την κυριαρχία της μπορεί να ασχοληθεί με την προκοπή της, μπορεί να ασχοληθεί με την υγεία της, μπορεί να ασχοληθεί με τη μόρφωσή της, μπορεί να ασχοληθεί με τις συντάξεις της, μπορεί να ασχοληθεί με όλα εκείνα τα ειρηνικά έργα στα οποία κάθε κοινωνία ονειρεύεται να σημειώνει πρόοδο», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Είναι προς τιμήν του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης αυτήν την περίοδο, καθώς και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και βλέπετε πώς αυτή η κίνηση υιοθετείται τελικά από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων ότι αυτό το αποφασιστικό βήμα, που σπάει μία διαχρονική – τολμώ να πω αμεριμνησία για τα ουσιαστικά, για τα βαθιά, για τα κρίσιμα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ξεκινάει. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό το ξεκίνημα θα συνοδευθεί και από ανάλογες κινήσεις για τα υπόλοιπα Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

 

Στο συνοδευτικό αρχείο, ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.
Συνοδευτικά αρχείαΕπιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ