Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2021

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας κ. Συμεών Κεδίκογλου συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων με μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Γερουσίας) της Ρωσίας.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι καλές διμερείς σχέσεις και η πρόθεση για περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση  της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και της επιστήμης.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται όχι μόνο τις κοινές ιστορικές τους ρίζες αλλά και την ορθόδοξη θρησκεία. Αναφέρθηκε επίσης στην ελληνική ομογένεια που ζει στη Μόσχα.

Ο κ. Κεδίκογλου έκανε αναφορά στην προώθηση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας σε πολλά επίπεδα, με έμφαση στις εμπορικές συναλλαγές και πιο συγκεκριμένα στο σχέδιο συνένωσης των λιμανιών των δύο χωρών στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και σε ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Από τη πλευρά του, ο Πρόεδρος της ρωσικής Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας κ. V. Bondarev αναφέρθηκε στην ιστορική παράδοση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, στον τρέχοντα ενεργό πολιτικό διάλογο και στις επαφές σε υψηλό επίπεδο.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ