Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2018

Εκπροσώπηση της Βουλής σε διεθνείς διακοινοβουλευτικές εργασίες

Κατά τις επόμενες ημέρες η Βουλή των Ελλήνων θα συμμετάσχει στις εργασίες διεθνών οργανισμών και διακοινοβουλευτικών συνεργασιών με την ακόλουθη εκπροσώπηση:

Στη συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, θα μετάσχει η βουλευτής κ. Μαρία Τριανταφύλλου, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Στη διάσκεψη ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, θα μετάσχει ο βουλευτής κ. Γεώργιος Κυρίτσης, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Βορειοατλαντική Συνέλευση (ΝΑΤΟ).

Σε συνέδριο των προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας χωρών με το Ισραήλ θα μετάσχει ο βουλευτής κ. Δημήτριος Σεβαστάκης, Πρόεδρος της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 9-10 Ιουλίου, στην Κνεσέτ (κοινοβούλιο Ισραήλ), και την έναρξή του θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Κνεσέτ, κ. Yuli Yoel Edelstein. Παράλληλα με τις εργασίες, ο βουλευτής θα πάρει μέρος και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Γεωργία και νερό: Πολιτικές για το νερό, η γεωργία στη σύγχρονη οικονομία».

Στην 3η Σύνοδο των Κοινοβουλίων Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και στον εορτασμό της επετείου των 550 χρόνων από την ίδρυση της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Πολωνίας, θα λάβει μέρος η βουλευτής κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Πολωνίας. Η βουλευτής θα μεταβεί για τον σκοπό αυτό στη Βαρσοβία.

Στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, θα μετάσχουν οι βουλευτές κ.κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, και Θεόδωρος Καράογλου, μέλος της ίδιας Επιτροπής.

Εξάλλου, στην υψηλού επιπέδου Κοινοβουλευτική Συνάντηση που συνδιοργανώνουν η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (PAM) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) στο Βελιγράδι, στις 12-13 Ιουλίου 2018, θα μετάσχει ο βουλευτής, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση, κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Κατά τη συνάντηση, που έχει θέμα τη διευκόλυνση του εμπορίου και τις επενδύσεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, οι βουλευτές θα ενημερωθούν για τις βέλτιστες πρακτικές, εμπειρίες και προοπτικές στο πεδίο της διευκόλυνσης των εμπορικών συναλλαγών και επενδύσεων σε συγκεκριμένους οικονομικούς τομείς, ενώ μέρος των εργασιών θα είναι αφιερωμένο στα Δυτικά Βαλκάνια και σε περιφερειακές πτυχές οικονομικής ολοκλήρωσης που σχετίζονται με το εμπόριο και την οικονομία γενικότερα.

Εκτός των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών των χωρών-μελών της Συνέλευσης, στις εργασίες αναμένεται να μετάσχουν εκπρόσωποι από την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τις Επιτροπές Οικονομικών των Ηνωμένων Εθνών, εκπρόσωποι κυβερνήσεων βαλκανικών χωρών κ. ά.

Ο κ. Μπαλωμενάκης, μέλος της αρμόδιας επιτροπής στη Συνέλευση, θα είναι επίσης συντονιστής σε ένα από τα επτά πάνελ της συνάντησης, με θέμα πώς οι  κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου επηρεάζουν το εμπόριο και τις επενδύσεις στην ευρωμεσογειακή περιφέρεια.

 

Επιστροφή