Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 15 Απριλίου 2019

Εκπροσώπηση της Βουλής σε διεθνείς διακοινοβουλευτικές εργασίες

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αποστολές της Βουλής των Ελλήνων στο εξωτερικό:

Στη Λευκωσία θα μεταβούν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτριος Σεβαστάκης και τα μέλη της ίδιας επιτροπής κ.κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος και Μαρία Αντωνίου, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με σκοπό την αλληλοενημέρωση και συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων επιτροπών των δύο κοινοβουλίων.

Στις εργασίες του προγράμματος Rose-Roth και της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που διεξάγονται στην Αττάλεια της Τουρκίας, συμμετέχει αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Γεώργιο Ντζιμάνη, Νικόλαο Τόσκα, Θεοδώρα Τζάκρη και Ανδρέα Λοβέρδο. Μεταξύ των υπό συζήτηση θεμάτων είναι οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή Sahel του περσικού κόλπου, στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και η ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στο συνέδριο νέων κοινοβουλευτικών που θα πραγματοποιηθεί 15-16 Απριλίου 2019 στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, θα συμμετάσχουν οι βουλευτές κ.κ. Ιωάννης Σαρακιώτης και Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Στη συνάντηση της ad hoc επιτροπής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη στις 18 Απριλίου 2019, θα λάβει μέρος ο βουλευτής κ. Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην εν λόγω κοινοβουλευτική συνέλευση και πρόεδρος της ad hoc επιτροπής.

Σε αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στις προεδρικές εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας, στις 21 Απριλίου 2019, θα συμμετάσχουν οι βουλεύτριες κ.κ. Αναστασία Γκαρά και Μαρία Θελερίτη, ως μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην εν λόγω κοινοβουλευτική συνέλευση.

 

Επιστροφή