Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημέρωσε τις συναρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές

«Ο ρόλος των κανόνων ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση δίκαιων αγορών» ήταν το θέμα της σημερινής κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, οι οποίες συνεδρίασαν υπό την προεδρία του κ. Αναστασίου Κουράκη, Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για τον ανταγωνισμό, κυρία Margrethe Vestager, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Δημήτριος Κυριτσάκης, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, κυρία Άννα Νάκου και η Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, κυρία Διονυσία Ξηροκώστα.

Η Επίτροπος κ. Vestager στην ομιλία της ενημέρωσε για τον ρόλο της Επιτροπής στον ανταγωνισμό των ευρωπαϊκών αγορών και παρέθεσε παραδείγματα πετυχημένων πρόσφατων ελληνικών μέτρων στους τομείς των μεταφορών και της ενεργειακής αγοράς, ενώ εξέφρασε τον σεβασμό της για όλα τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και κυρίως των Ελλήνων πολιτών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Πιτσιόρλας, τόνισε στην ομιλία του ότι στη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας πρέπει να υπάρξουν κρατικές δαπάνες που θα στηρίζουν τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε υπηρεσίες και αγαθά κοινού συμφέροντος και κάλεσε την Επιτροπή να προσφέρει τη στήριξή της στην Ελλάδα.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων και ολοκληρώθηκε με τη δευτερολογία της Επιτρόπου.

 

  • Ακολουθούν στο συνοδευτικό αρχείο τα πρακτικά της συνεδρίασης.

 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.
Συνοδευτικά αρχείαΕπιστροφή