Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου η Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, κυρία Χαρά Καφαντάρη, συμμετείχε στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) που διεξήχθη στη Γενεύη, χθες και σήμερα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινοβουλίων από 163 χώρες.

Η κυρία Καφαντάρη κατά την παρέμβασή της, επικαλούμενη και την Παγκόσμια Συνέλευση για την Κλιματική Αλλαγή (COP24) που διεξάγεται ταυτόχρονα αυτές τις ημέρες στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, επισήμανε πως είναι γεγονός ότι η Κλιματική Αλλαγή επηρεάζει το παγκόσμιο εμπόριο ποικιλοτρόπως. «Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών -είπε- κατά την εισαγωγική του ομιλία στην COP24, τόνισε ότι “η κλιματική αλλαγή τρέχει γρηγορότερα από εμάς και πρέπει να την προλάβουμε πριν να είναι πολύ αργά”. Με αφετηρία την προαναφερόμενη δήλωση, είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι το παγκόσμιο εμπόριο έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και στην υλοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού, η οποία είναι κρίσιμη στη μάχη για την Κλιματική Αλλαγή. Πιστεύουμε ότι ο ΠΟΕ, σε συνεργασία και με άλλους διεθνείς οργανισμούς και σχετικούς φορείς, θα πρέπει να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Για παράδειγμα, ο ΠΟΕ θα μπορούσε να στοχεύσει στη μείωση των εκπομπών των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών και ως εκ τούτου να συμβάλλει στην προώθηση και εφαρμογή κοινωνικών και περιβαλλοντικών προτύπων».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στη Διάσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση σε σχέση με το θέμα του ηλεκτρονικού εμπορίου και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

 

 

Επιστροφή