Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2019

Άρχισε η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης

Άρχισε σήμερα στις 7 το απόγευμα η ανάγνωση και συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

Σήμερα θα μιλήσουν, επίσης, κατά σειρά, οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων:

ο κ. Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ),η κυρία Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ),  ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του Μετώπου Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25).

Θα ακολουθήσουν, κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης, ομιλίες Βουλευτών κατ’ αναλογία της δύναμης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 22 Ιουλίου 2019. Στην ψηφοφορία, η οποία είναι ονομαστική δι’ εκφωνήσεως, ψηφίζουν και οι Υπουργοί και Υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής.

Η Κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των Βουλευτών.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ