Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2018

Εκπροσώπηση της Βουλής στις εργασίες διεθνών διακοινοβουλευτικών οργανισμών

Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες των διεθνών διακοινοβουλευτικών οργανισμών, εκπροσωπήθηκε στο πλαίσιο των παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Ο.Α.Σ.Ε. στις ρωσικές προεδρικές εκλογές από τους βουλευτές κυρία Αναστασία Γκαρά και κ. Μάκη Βορίδη, οι οποίοι μετέβησαν στη Μόσχα. Για τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. σε αποστολή παρατήρησης των προεδρικών εκλογών της 18ης Μαρτίου στη Ρωσία, μετέβη στη Μόσχα ο βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στο Μαρόκο, για τις εργασίες του Crans Montana Forum on Africa & South Cooperation, που πραγματοποιείται από 15 έως και 21 Μαρτίου, μετέβη ο βουλευτής κ. Γεώργιος Πάντζας.

Στη Σόφια, για τη Συντακτική Συνεδρίαση της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Europol, που πραγματοποιείται από 18 έως και 20 Μαρτίου μετέβησαν οι βουλευτές κύριοι Αθανάσιος Αθανασίου, Ιωάννης Σαρακιώτης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Στις εργασίες της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξάγονται στο Παρίσι, από 19 έως και 21 Μαρτίου, μεταβαίνει ο βουλευτής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθούν στην Ιορδανία, από 20 έως και 23 Μαρτίου, θα μεταβούν στο Αμμάν οι βουλευτές κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και κύριοι Γεώργιος  Ψυχογιός και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής και τη συνάντηση γραμματέων των αντιπροσωπειών των κρατών-μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, από 23 έως και 25 Μαρτίου 2018 θα παρακολουθήσει ο βουλευτής κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.

Στις εργασίες της 138ης Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), 23-29 Μαρτίου, θα μεταβούν διαδοχικά στη Γενεύη οι βουλευτές κυρία Μαρία Τριανταφύλλου, κ. Γεώργιος Πάντζας, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, κ. Θεόδωρος Καράογλου και κ. Δημήτριος Καμμένος.

Στο κεντρικό θέμα συζήτησης «Η ενίσχυση του παγκόσμιου καθεστώτος για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες: η ανάγκη για τεκμηριωμένη χάραξη πολιτικής», ομιλήτρια, από ελληνικής πλευράς, θα είναι η επικεφαλής της αντιπροσωπείας κ. Τριανταφύλλου.

Τα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν στις τέσσερις μόνιμες Επιτροπές του Οργανισμού έχουν ως εξής:

-1η Μόνιμη Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια:

Παρουσίαση, συζήτηση και έγκριση του σχεδίου ψηφίσματος στην Ολομέλεια  «Η διατήρηση της ειρήνης ως μέσο για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης».

-2η Μόνιμη Επιτροπή για την Αειφόρο Ανάπτυξη,  Οικονομικά  και Εμπόριο:

Παρουσίαση, συζήτηση και έγκριση του σχεδίου ψηφίσματος στην Ολομέλεια  «Συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης,  ιδίως όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

-3η Μόνιμη Επιτροπή για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα:

Το επόμενο ψήφισμα της Μόνιμης Επιτροπής θα έχει θέμα: «Η ενδυνάμωση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας για τη μετανάστευση και τη διακυβέρνηση της μετανάστευσης εν όψει της υιοθέτησης του Παγκοσμίου Συμφώνου Ασφαλούς, Ομαλής και Τακτικής Μετανάστευσης».

-4η Μόνιμη Επιτροπή θεμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών:

Panel discussion: Συζήτηση για το θέμα του Φόρουμ 2018 HLPF: Μετάβαση σε  βιώσιμες και ανθεκτικές κοινωνίες.

Παράλληλα με τις εργασίες της Συνέλευσης θα διεξαχθεί η Σύνοδος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Κοινοβουλίων (ASGP), στην οποία θα λάβει μέρος ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστας Αθανασίου.

 





Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ