Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 20 Μαΐου 2017

Ο Πρόεδρος της Βουλής στον εορτασμό της επετείου σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης θα παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 73 χρόνων από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 11 το πρωί.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα απευθύνει χαιρετισμό προς τιμήν της Εθνικής Αντίστασης και του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα κατά της φασιστικής κατοχής, ένας από τους κορυφαίους σταθμούς του οποίου υπήρξε η ιστορική σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου στο χωριό Κορυσχάδες, από τις 14 έως τις 27 Μαΐου 1944.

Στο Εθνικό Συμβούλιο έλαβαν μέρος εκλεγμένοι αντιπρόσωποι απ’ όλη την Ελλάδα, που επικύρωσαν την ίδρυση της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), γνωστής και ως «κυβέρνησης του βουνού». Στις εκλογές εκείνες, όπου υπήρξε μαζική λαϊκή συμμετοχή -περίπου 1.800.000 ψηφοφόροι- δόθηκε για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, καθώς και στους νέους και τις νέες που είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

 

Φωτογραφίες, Σπύρος Μελετζής

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ