Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων των Διεθνών Κοινοβουλευτικών Υποτροφιών (IPS) του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Με την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τις Διεθνείς Κοινοβουλευτικές Υποτροφίες (IPS) του Γερμανικού Κοινοβουλίου συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Στην γερμανική αντιπροσωπεία συμμετείχαν η κ. Petra Ernstberger, βουλευτής του SPD και επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης, η Δρ. Marianne Braig, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Freie Universität Berlin, η Διευθύντρια της Διοικητικής Διεύθυνσης του Γερμανικού Κοινοβουλίου Δρ. Ruth Lang και ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Peter Schoof. Τη γερμανική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Κοσμήτορας της Βουλής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας κ. Αθανάσιος Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία κ. Παύλος Σούρλας και ο επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Βουλής Πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Η γερμανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Αθήνα στα πλαίσια της τελικής φάσης της επιλογής των Ελλήνων υποτρόφων για την πρακτική άσκηση στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, η οποία ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση στη Βουλή είχε ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με το πρόγραμμα υποτροφιών και την αναζήτηση κοινών δράσεων για την ενίσχυση του θεσμού της ανταλλαγής επιστημόνων ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια. Η φετινή χρονιά είναι η τρίτη κατά την οποία Έλληνες επιστήμονες συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εμπειρίας αξιολογήθηκαν από όλες τις πλευρές ως πολύ θετικά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στη σημαντική συμβολή του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στην υλοποίηση του προγράμματος, ενώ αναπτύχθηκαν και μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις για τη διεύρυνσή του.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ