Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων με τον Πρόεδρο του Κέντρου «HEDAYAH» των ΗΑΕ

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, συναντήθηκε σήμερα 9 Ιουνίου 2021, με  τον  Dr. Ali Rashed Al Nuaimi, Πρόεδρο της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου και Πρόεδρο του Κέντρου «HEDAYAH» (για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας και εξτρεμισμού) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών και η αναβάθμιση τους σε στρατηγικού χαρακτήρα, με την υπογραφή Κοινής Διακήρυξης Ευρείας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδος-ΗΑΕ και της Συμφωνίας Συνεργασίας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

Ο κ. Γκιουλέκας αναφερόμενος στην τουρκική επιθετικότητα τόνισε ότι δεν είναι θέμα μόνο Ελλάδας-Τουρκίας αλλά Ευρώπης-Τουρκίας και επισήμανε ότι τα προβλήματα θα πρέπει να λύνονται πάντα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Ζητήματα που εθίγησαν επίσης, είναι η τρομοκρατία και τρόποι αντιμετώπισής της, καθώς και το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Τέλος, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρξει συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας μέσω διαδικτυακών συναντήσεων των δύο Επιτροπών.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ