Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου

O Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Σταύρος Καλογιάννης   συμμετείχε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τις οικονομικές πολιτικές της ευρωζώνης για το έτος 2019.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις Συστάσεις Ανά Χώρα (CSR) και τον κύκλο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, ενώ ο κ. Καλογιάννης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης με επενδύσεις, τη μείωση φόρων, την ποιοτική δημόσια υγεία και εκπαίδευση,  την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα,  την αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, τη φύλαξη των συνόρων και  την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ο κ. Καλογιάννης, μάλιστα, τόνισε ότι η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπη με κατακόρυφη αύξηση μεταναστευτικών ροών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως την προηγούμενη εβδομάδα, μόνο στα νησιά του Βορείου Αιγαίου η εισροή μεταναστών ξεπέρασε τους 2.500.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το σχέδιο έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις οικονομικές πολιτικές της ζώνης του ευρώ, σημείωσε ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας στις δημοσιονομικές πολιτικές και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

Τέλος, επισήμανε ότι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών και ενημέρωσε ότι, μέσω της ψήφισης νέου αναπτυξιακού νόμου που κατατίθεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση των επενδύσεων ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ