Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2022

Φωταγώγηση του κτηρίου της Βουλής για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Η Βουλή των Ελλήνων πρόβαλε στην πρόσοψη του κτηρίου του Κοινοβουλίου, χθες το βράδυ, το λογότυπο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) για τη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος #WEREMEMBER, συμμετέχοντας στις παγκόσμιες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Η φωταγώγηση πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξέφρασε με αυτόν τον συμβολικό τρόπο τη σαφή στάση της ελληνικής Βουλής κατά του αντισημιτισμού και επιβεβαίωσε τη δέσμευση για τη διατήρηση της Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος ως ένα πανανθρώπινο μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.

Το γραφιστικό σχέδιο που προβλήθηκε στη Βουλή περιλάμβανε -εκτός από το λογότυπο «WeRemember»- χαρακτηριστικά σύμβολα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, όπως το συρματόπλεγμα, ένα χέρι με χαραγμένο τον αριθμό κρατουμένου και το κίτρινο αστέρι του Δαυίδ, με το οποίο 6.000.000 Εβραίοι, ανάμεσα τους 67.000 Έλληνες Εβραίοι, διαχωρίστηκαν, στιγματίστηκαν, εκτοπίστηκαν και βασανίστηκαν από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους και τελικά βάναυσα θανατώθηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης.

Με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων τον Ιανουάριο του 2004, η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης και τιμής για τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και για όσους, με μοναδική αλληλεγγύη και αυταπάρνηση, έσωσαν συμπολίτες τους από βέβαιο θάνατο. Στις 2 Νοεμβρίου 2005, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με το 60/7 Ψήφισμά της, ανακήρυξε την 27η Ιανουαρίου ως «Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος».


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ