Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση της Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα

H Προέδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, κ. Noam Katz.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, ενταγμένες στο πλαίσιο της επικαιρότητας, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, ζητήματα κλιματικής αλλαγής, ψηφιακής διακυβέρνησης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στη δυναμική των ενεργών, στρατηγικής σημασίας, σχημάτων περιφερειακής συνεργασίας υπό το πρίσμα εν δυνάμει διεύρυνσης. 

Κατά τη συνάντηση, η κυρία Μπακογιάννη διέκρινε τη δυνατότητα για αξιοποίηση κάθε μέσου κοινοβουλευτικής διπλωματίας, προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων και η Κνεσέτ να αντλήσουν έτι περαιτέρω τα μέγιστα οφέλη από τις επερχόμενες επαφές σε επίπεδο ομάδων φιλίας, κοινοβουλευτικών επιτροπών, καθώς και τριμερών και πολυμερών συνεργασιών. 

Από πλευράς του, ο Πρέσβης κ. Katz, διατρέχοντας εν συντομία την ιστορική σχέση των δύο λαών, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχόλησαν την πρόσφατη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής στη Λευκωσία, εκτιμώντας ότι οποιαδήποτε γεωπολιτική εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή συνιστά λόγο για ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, της άμυνας, της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ