Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα με τον Ευρωβουλευτή κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Τη δυνατότητα συμμετοχής των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, ως παρατηρητών με δικαίωμα λόγου, στις Επιτροπές της Ελληνικής Βουλής τις αντίστοιχες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις οποίες είναι μέλη, συζήτησαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με τον Ευρωβουλευτή κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Μεϊμαράκης, επίσης, ευχήθηκε στον κ. Τασούλα κάθε επιτυχία στο θεσμικό αξίωμά του, σημειώνοντας ότι ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής ήθους, γνώσης και ανεξαρτησίας γνώμης, ενώ συζήτησε μαζί του και ζητήματα για την καλύτερη οργάνωση της Ελληνικής Βουλής.

Κατά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: «Επισκέφθηκα σήμερα επισήμως τον εκλεκτό φίλο και Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, Κώστα Τασούλα, ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής, για να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να του επισημάνω ορισμένα ζητήματα στον Κανονισμό της Βουλής, τα οποία πιστεύω ότι είναι ώριμα να τροποποιηθούν, για να είναι η Βουλή πιο αποτελεσματική και πιο σύγχρονη. Ταυτόχρονα και ως Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ανέπτυξα στον Πρόεδρο της Βουλής ορισμένες απόψεις και σκέψεις, οι οποίες έχουν ήδη ωριμάσει, κατά τη γνώμη μου, που θα επιτρέψουν στους Ευρωβουλευτές να έρθουν πιο κοντά στα εθνικά Κοινοβούλια, να συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου και βεβαίως χωρίς ψήφο στις αντίστοιχες Επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να μπορούν να ενημερώνουν με άνεση τους εθνικούς Βουλευτές και να έχουμε μια πολύ καλύτερη συνεργασία. Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Βουλής έχει δώσει δείγματα γραφής, ήδη μέχρι σήμερα, ήθους, γνώσης, γνώμης ανεξάρτητης και θα τα καταφέρει, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, να αναβαθμίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τον ρόλο του Έλληνα Βουλευτή. Καλή επιτυχία, κύριε Πρόεδρε».

Κωνσταντίνος Τασούλας: «Είχα τη χαρά και την τιμή να καλωσορίσω στη Βουλή, σήμερα, στο γραφείο μου, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, κύριο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μιλήσαμε για θέματα καλύτερης οργάνωσης του Κοινοβουλίου, που τα γνωρίζει άριστα χάρη στην ανεκτίμητη πείρα του, καθώς και για τον τρόπο της καλύτερης ενσωμάτωσης των Ευρωβουλευτών στις διαδικασίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εις τρόπον ώστε να μετέχουν ως παρατηρητές, αλλά ουσιαστικά, σε Επιτροπές που ταιριάζουν με τις αντίστοιχες Επιτροπές στις οποίες μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι γνωστό ότι το εθνικό Κοινοβούλιο εκφράζει γνώμη, θεσμικά, σε κάθε προνομοθετική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αυτήν την πρόταση του κυρίου Μεϊμαράκη, που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, και πρακτικό και ουσιαστικό, θα κάνουμε ακόμη πιο ουσιαστική τη διασύνδεσή μας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η παρουσία των Ελλήνων συναδέλφων, των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, στις αντίστοιχες Επιτροπές της Ελληνικής Βουλής θα μας επιτρέψει να προασπίσουμε και να προωθήσουμε τα ελληνικά συμφέροντα μέσα στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη πιο αποφασιστικά. Τον ευχαριστώ, συνεπώς, και θα θέλαμε συχνότερα να τον έχουμε δίπλα μας, γιατί η γνώμη του μετράει».


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ