Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2016

Εκπροσώπηση της Βουλής των Ελλήνων στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στις αλλεπάλληλες κρίσεις που δοκιμάζουν τις αντοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε η βουλευτής κ. Μαρία Τριανταφύλλου κατά την παρέμβασή της στη διακοινοβουλευτική συνεδρίαση της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.

Εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων ως μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η κ. Τριανταφύλλου κάλεσε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να λάβουν πρωτοβουλίες που θα έχουν στόχο την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και τη δικαιότερη ανακατανομή του πλούτου, δίνοντας έμφαση στην ανατροπή της πολιτικής λιτότητας και την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος με όρους αλληλεγγύης και φιλοξενίας, ενώ καταδίκασε τις πολεμικές συγκρούσεις και την «εξαγωγή δημοκρατίας» στην οποία πήραν μέρος πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις. Η βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στις συγκεκριμένες προτάσεις που διατυπώνονται στη Διακήρυξη των Αθηνών, την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού για την προώθηση του διαλόγου στην κατεύθυνση ενός ευρωπαϊκού μέλλοντος συνυπευθυνότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ευημερίας, σταθερότητας και ειρήνης για την ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενη στις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού εκλογικού νόμου, η κ. Τριανταφύλλου σημείωσε ότι ορισμένες τεχνικές αλλαγές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θετικά μέσα από δομημένο διάλογο που θα προάγει την ισοπολιτεία ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Ωστόσο, κάποιες προτάσεις, όπως η εισαγωγή ορίου, θα δυναμιτίσουν τις αντιθέσεις και θα εδραιώσουν τις ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών, σε βάρος των μικρότερων. Τόνισε, επιπλέον, ότι οι αιτίες για την απαξίωση της Ε.Ε. καθώς και για την περιορισμένη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή εκλογική διαδικασία θα πρέπει να αναζητηθούν στην αναποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων των πολιτών.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ