Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γεωργίας με την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Γεωργίας

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Γεωργίας, κυρία Eliso Bolkvadze, είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Βασίλειος Διγαλάκης, και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γεωργίας, κ. Δημήτριος Κούβελας, παρουσία του Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα, κ. David Dondua.   

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν στις δυνατότητες ενίσχυσης των ήδη πολύ καλών σχέσεων των δύο χωρών, τόσο μέσω συνεργασιών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, με ανταλλαγές φοιτητών και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όσο και μέσω των δραστηριοτήτων της Γεωργιανής διασποράς στην Ελλάδα.

Η Γεωργιανή βουλευτής και ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Αθήνα μίλησαν για τον σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών, για τις δράσεις της Πρεσβείας ως προς την προώθηση μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων στη γεωργιανή γλώσσα και αντίστροφα, ενώ αναφέρθηκαν και στον εορτασμό της επετείου 30 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Γεωργίας το 2022.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ