Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 30 Μαρτίου 2022

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν, πραγματοποιήθηκε επετειακή συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων, μεταξύ της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν και του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, κ. Anar Huseynov. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κ. Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης, η Αντιπρόεδρος κυρία Ασημίνα Σκόνδρα, ο Γραμματέας κ. Μιχαήλ Κατρίνης, και τα μέλη της κ. Γεώργιος Μουλκιώτης και κ. Γεώργιος Λαμπρούλης,

Κατά τη συζήτηση που διαμείφθηκε, οι Έλληνες βουλευτές εξήραν τη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας, αλλά και στον χώρο της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού. Επίσης τονίστηκε ότι υφίστανται σημαντικές προοπτικές αμοιβαίας υποστήριξης υποψηφιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν τόνισε ότι η συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα αποτελεί στέρεη βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία, ο πολιτισμός και η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ιδίως μέσω ανταλλαγών μαθητών και σπουδαστών.

Παράλληλα, εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία για αύξηση των ανταλλαγών επισκέψεων τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πολιτιστικών δράσεων.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ