Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση του Γραμματέα της Κ.Ο. Νέας Δημοκρατία κ. Ιωάννη Μπούγα με τον Πρέσβυ του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα.

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννη Μπούγα με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, κ. Ανάρ Χουσέινοφ, πραγματοποιήθηκε σήμερα κατόπιν αιτήματος του ξένου αξιωματούχου.

Κατά τη σύντομη επαφή αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες που παρέχονται από την κοινοβουλευτική διπλωματία για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε τομείς όπως το εμπόριο και οι τουριστικές ανταλλαγές, πεδία που ήδη ανθούν. Ενδεικτικά, υπογραμμίστηκε η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα που εκφράζεται με το στρατηγικής σημασίας έργο για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα και μέσω αυτής στη Νότια και Δυτική Ευρώπη.

Ως προς ζητήματα γενικότερης αλλά και εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερα εκείνα που υπόκεινται σε ρυθμίσεις από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, ο κ. Μπούγας σημείωσε την αταλάντευτη πίστη της χώρας στην εφαρμογή των δημοκρατικών αρχών του Συντάγματός της και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθ’ υπαγόρευση των Ευρωπαϊκών Αρχών και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εκδήλωση της πρόθεσης εκατέρωθεν για εν ευθέτω προγραμματισμό διμερών κοινοβουλευτικών ανταλλαγών.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ