Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μολδαβίας με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Μολδαβίας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Μολδαβίας στην Αθήνα κ. Andrei POPOV, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μολδαβίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τις μακροχρόνιες αρμονικές σχέσεις των χωρών μας, υπογραμμίζοντας πως αυτές είναι εδραιωμένες τόσο στους ιστορικούς πολιτιστικούς δεσμούς όσο και στην κοινή προσήλωση στη δημοκρατία, την αγωνία για τις εξελίξεις των διενέξεων που διεξάγονται στη περιοχή μας και τη δέσμευση για σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Μαραβέγιας, υπέδειξε τις πρόσφατες ανταλλαγές επισκέψεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας ως απόδειξη του έντονου ελληνικού ενδιαφέροντος για διεύρυνση της συνεργασίας επί τομέων που ήδη υποστηρίζονται προς όφελος των δύο λαών.

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας δήλωσε πρόθυμος να συνεχίσει να υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, υπογραμμίζοντας τη σταθερή  συνδρομή της Ελλάδας προς την ενταξιακή πορεία της Μολδαβίας.   

Στο ίδιο πνεύμα κινούμενος, ο Πρέσβης, εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον τόσο για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, όσο και των εμπορικών, οικονομικών, τουριστικών, πολιτιστικών και ενεργειακών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.  

Αναφορά έγινε επίσης στη δυναμική, που αναπτύσσουν οι τοπικές κοινωνίες, με τους Έλληνες που ζουν στη Μολδαβία  και αντιστοίχως τους Μολδαβούς που ζουν στην Ελλάδα, οι οποίοι προσδίδουν ουσιαστικά στοιχεία στις γέφυρες πολιτιστικών ανταλλαγών.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ