Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα

Το υψηλό επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και  Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων,  κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, Dr. Saad Alammar.

Η ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στο επίπεδο της οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας αλλά και στη σύναψη στρατηγικών συμφωνιών στον αμυντικό τομέα.

Υπογραμμίστηκε επίσης ότι καθώς κι οι δύο χώρες αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, που πλήττεται από τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις, δημιουργείται με φυσικό τρόπο ανάμεσά τους ένα πεδίο εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής σύζευξης.

Τονίστηκε ακόμη η σημασία συχνότερων επαφών μεταξύ των δύο  Κοινοβουλίων με σκοπό τη συνεργασία σε διάφορους τομείς όπως της άμυνας, της οικονομίας, των επενδύσεων και του τουρισμού.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ