Ενημέρωση

Δελτία Τύπου


Αθήνα, 15 Ιουλίου 2021

Συνάντηση των Προεδρείων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Πολωνίας

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Πολωνίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Αντιπρόεδρος κ. Χριστόφορος-Εμμανουήλ Μπουτσικάκης και ο Γραμματέας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, παρουσία του Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα κ. Artur Lompart, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας-Ελλάδας κ. Daniel Milewski και με αντιπροσωπεία του Πολωνικού Κοινοβουλίου.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις και η πρόθεση για περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών, και στην καλλιέργεια της συλλογικής μνήμης των δύο λαών, που είναι ο μόνος δρόμος για τη διαμόρφωση μιας συναντίληψης απέναντι σε ένα μέλλον γεμάτο διασυνοριακές προκλήσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση της συνεργασίας σε πληθώρα τομέων, όπως οι επαφές των επιχειρηματικών κοινοτήτων, οι επενδύσεις, αλλά και ο τουριστικός τομέας, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Σημείωσε εξάλλου ότι το μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα των δύο χωρών αποτελεί υλικό για συνεργασίες στον τομέα του πολιτισμού, όπως η επικείμενη ελληνική έκθεση στο Μουσείο του Άουσβιτς.

Από τη πλευρά του, ο κ. Milewski, που βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή τον εορτασμό της Παναγίας Οστραμπράμσκα στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, εξέφρασε ευχαριστίες για την υποδοχή αλλά και τη σταθερή συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, που διατηρήθηκε ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Πολωνούς πολίτες και ευχήθηκε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.   

Κλείνοντας οι δύο πλευρές διαβεβαίωσαν για την αμοιβαία πρόθεση σύσφιξης των ελληνοπολωνικών σχέσεων με μελλοντικές ανταλλαγές επισκέψεων και σύναψη συνεργασιών σε διαφόρους τομείς.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ